Sposób przygotowania:
Bułeczki ziołowo - chrzanowe
Przygotowanie bułeczek zaczynamy od wymieszania drożdży z 1,5 łyżki wody i cukrem. Po kwadransie dodajemy do drożdży mąkę, majonez, chrzan, posiekane drobno zioła oraz szczyptę soli.
Następnie wlewać stopniowo wodę i wyrabiać ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Powinno podwoić swoją objętość.
Następnie dzielimy ciasto na osiem podobnej wielkości porcji i formujemy z każdej okrągłą bułeczkę. Bułeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawić tak na 15 minut.
Następnie posmarować z wierzchu mlekiem i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
Piec ok 25 do 30 minut. Bułeczki powinny się delikatnie zarumienić.
Następnie posmarować z wierzchu mlekiem i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
Piec ok 25 do 30 minut. Bułeczki powinny się delikatnie zarumienić.