Sposób przygotowania:
Bulion drobiowo-imbirowy
Udka z kurczaka myjemy przekładamy do garnka i zalewamy zimną wodą (wody tyle aby przykryła mięso ). Do mięsa dodajemy obrane marchewki, pora, pokrojony imbir, ziarna pieprzu i kolendry a także liście laurowe. Wszystko zagotowujemy (nie może wrzeć )- zmniejszamy ogień i gotujemy minimum 3 godziny.
Po tym czasie marchewkę i mięso wyjmujemy z bulionu, a resztę przecedzamy przez sitko.
Bulion doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki. Mięso kroimy w paseczki, marchewkę w plasterki. Makaron przygotowujemy zgodnie z zaleceniem na opakowaniu.
Na talerze nakładamy porcję makaronu, kurczaka i marchewki, zalewamy wszystko gorącym bulionem, posypujemy zupę szczypiorkiem, chilli i imbirem i serwujemy gorącą.
Smacznego.
Po tym czasie marchewkę i mięso wyjmujemy z bulionu, a resztę przecedzamy przez sitko.
Bulion doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki. Mięso kroimy w paseczki, marchewkę w plasterki. Makaron przygotowujemy zgodnie z zaleceniem na opakowaniu.
Na talerze nakładamy porcję makaronu, kurczaka i marchewki, zalewamy wszystko gorącym bulionem, posypujemy zupę szczypiorkiem, chilli i imbirem i serwujemy gorącą.
Smacznego.
smokii