Sposób przygotowania:
Bulionowa pasta mięsna, czyli domowa kostka
Mięso kroimy w kostkę i mielimy lub blendujemy. Wkładamy do garnka o grubym dnie i zalewamy wodą lub winem. Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy i ścieramy na grubej tarce lub kroimy na mandolinie w cienkie plasterki. Cebulę kroimy na ćwiartki i przypalamy na patelni lub nad gazem. Kapustę szatkujemy. Wszystkie składniki pasty wkładamy do garnka z mięsem i gotujemy na małym ogniu przez 40 minut. Po tym czasie wszystko dokładnie blendujemy i ponownie gotujemy na małym ogniu, żeby zredukować pastę. U mnie trwało to prawie dwie godziny. Gorąca pastę przekładamy do wyparzonych słoiczków i pasteryzujemy przez 20 minut. Pastę możemy również zamrozić, wtedy wystudzoną przekładamy do małych plastikowych pojemniczków i mrozimy.
![Bulionowa pasta mięsna, czyli domowa kostka Bulionowa pasta mięsna, czyli domowa kostka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bulionowa-pasta-miesna-czyli-domowa-kostka-314039.jpg)
demisec
agabi22
Gatita
I bez chemii !
Gatita
Też super :-) i najważniejsze, że domowe.