Sposób przygotowania:
Bułka z dodatkiem piwa
Mąkę przesiać i wymieszać z cukrem, solą i drożdżami, następnie dodać ciepła wodę i piwo, zagnieść ciasto ( ja to robię robotem z końcówką haka).
Zagniecione ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 2-3 godziny do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie uformować z niego długą bułkę i ułożyć w wąskiej formie, odstawić ponownie do wyrośnięcia.
Jajko rozmieszać i posmarować nim wierzch wyrośniętej bułki, posypać suchym makiem.
Piec około 35 minut w temp. 200 st.
Zagniecione ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 2-3 godziny do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie uformować z niego długą bułkę i ułożyć w wąskiej formie, odstawić ponownie do wyrośnięcia.
Jajko rozmieszać i posmarować nim wierzch wyrośniętej bułki, posypać suchym makiem.
Piec około 35 minut w temp. 200 st.
gosia p.