Sposób przygotowania:
Bułki otrębowo - orkiszowe
Podgrzej lekko mleko, rozpuść w nim miód i drożdże, dodaj otręby i dobrze wymieszaj. Odstaw na ok. 20 minut. Po tym czasie dodaj obie mąki, olej i sól. Wyrób ciasto przez około 15 minut, im dłużej tym pulchniejsze bułki.Jeżeli będzie zbyt sucho, dodaj odrobinę wody. Ciasto powinno być nie klejące i elastyczne. Wyrobione ciasto odstaw na około 30 minut. Gdy podwoi swoją objętość, przechodzimy do wyrabiania bułek. Odrywaj ciasto kawałkami, rób kulki i delikatnie je spłaszcz, po czym zrób głęboki przedziałek po środku. Tak ukształtowane bułki zostaw na kolejne 20-30 minut do wyrośnięcia.Posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp sezamem. Piecz około 30 minut w 175-180° na termoobiegu, lub w 200° góra-dół gdy masz jedną blachę. Smacznego:))