Sposób przygotowania:
Nocne bułki pszenne z kaszą jaglaną
Przygotowuję rozczyn z drożdży, dwóch łyżek mąki, ciepłej wody i miodu. Odstawiam w ciepłe miejsce. Wyrośnięty mieszam z pozostałymi składnikami i przy pomocy miksera z końcówkami do ciasta drożdżowego zagniatam ciasto.Miskę z ciastem przykrywam folią spożywczą i odstawiam do lodówki na całą noc. Rano wyjmuję z lodówki i dopiero jak ciasto się ociepli dzielę je na 12 równych kawałków, a z nich formuję bułeczki.Uformowane bułki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę z bułkami przykrywam ściereczką i pozostawiam w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na kilka minut. Wyrośnięte bułki smaruję żółtkiem roztrzepanym ze śmietaną i posypuję białym i czarnym sezamem. Blaszkę z bułkami wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika i piekę 18-20 minut. Upieczone przekładam na kratkę kuchenną do całkowitego wystudzenia.