Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Bułki faszerowane pieczarkami i parówkam

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne faszerowane bułeczki nadziane pieczarkami i parówkami zapieczone w żółtym serze

Bułki faszerowane pieczarkami i parówkam Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułki faszerowane pieczarkami i parówkam

 

  • 3 bułeczki kajzerki
  • 10 dag pieczarek
  • 3 parówki
  • sos sojowy
  • szczypiorek
  • 25 dag sera żółtego
  • sól
  • 3 łyżki pikantnego sosu

Sposób przygotowania:

Bułki faszerowane pieczarkami i parówkam
Z bułeczek odcinamy wierzch, drążymy miąższ. Pieczarki kroimy w kostkę, parówki w półksiężyce, szczypiorek siekamy, Na patelnie wrzucamy pieczarki, dodajemy sos sojowy i odrobinę soli - przesmażamy w razie potrzeby podlewamy odrobinę wodą, następnie dodajemy pokrojone parówki razem zasmażamy, dodajemy sos i część posiekanego szczypiorku - chwilę razem podsmażamy. Gotowym farszem nadziewamy bułeczki, wypełniamy startym żółtym serem i zapiekamy do rozpuszczenia sera. Posypujemy szczypiorkiem. Podajemy na ciepło
Bułki faszerowane pieczarkami i parówkam
z bułeczek odcinamy wierzch i wydrązamy miąższ
Bułki faszerowane pieczarkami i parówkam
przygotowujemy farsz z pieczarek i parówek
Bułki faszerowane pieczarkami i parówkam
gotowym ciepłym farszem nadziewamy bułeczki
Bułki faszerowane pieczarkami i parówkam
dopełniamy startym żółtym serem i zapiekamy