Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Bułki nadziewane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Takie bułeczki podaję do czerwonego barszczyku

Bułki nadziewane pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułki nadziewane pieczarkami

 

  • kajzerki -4 szt
  • cebula -1 szt
  • keczup
  • sól
  • pieprz
  • pieczarki- 20 szt
  • tłuszcz
  • majonez- 4 łyżeczki
  • ser żółty starty -100 g

 

Sposób przygotowania:

Bułki nadziewane pieczarkami
Z kajzerek odcinamy górę i wydrążamy środek. Pieczarki umyć, osączyć,drobno pokroić. Ja użyłam mrożonych pieczarek. Cebulę obrać, pokroić w pół plastry. Na patelnie z tłuszczem wyłożyć pieczarki,dusić kilka minut do wyparowania sosu. Następnie pieczarki oprószyć solą i pieprzem. Cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać do pieczarek,poddusić razem z cebulką. Do środka bułek włożyć łyżeczkę majonezu,dodać trochę startego sera. Na ser wykładamy gorące pieczarki z cebulką,przykrywamy bułki ściętym wierzchem wkładamy bułki do kuchenki mikrofalowej i podgrzewamy do rozpuszczenia się sera. Gorące bułki polewać keczupem. Podawać z czerwonym barszczykiem
Bułki nadziewane pieczarkami
Pieczarki zostały uduszone na patelni zmieszane z cebulką
Bułki nadziewane pieczarkami
Do wydrążonej bułki nałożono ser żółty majonez i pieczarki z cebulką
Bułki nadziewane pieczarkami
Pieczarki zakrywamy ściętą górną bułką i wkładamy do kuchenki
Bułki nadziewane pieczarkami
Gorącą bułkę wyjmujemy z kuchenki polewami keczupem

Tagi:

sery ser bułki