Sposób przygotowania:
Bułki z marmoladą,
Rozkruszyć drożdże. Dodać cztery łyżki cukru i pół szklanki mleka. Dobrze wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na ok. godzinę. Do miski wsypać mąkę, miękką palmę, jajka, cukier waniliowy oraz przygotowane wcześniej drożdże i wlewamy resztę mleka. To wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Po wyrobieniu, ciasto owijamy w czystą ściereczkę i wkładamy do zimnej wody. Czekamy aż ciasto wypłynie do góry. Gdy ciasto jest już dobre wyciągamy i wałkujemy na placki średniej grubości. Szklanką wycinamy kółka. Na jedno wycięte kółko kładziemy łyżeczkę marmolady a drugim przykrywamy. Razem je zlepiamy. I tak robimy z pozostałymi. Pieczemy w temperaturze 180’C na złoty kolor. Można je polukrować polewą z cukru pudru.