Sposób przygotowania:
Bułki z mozzarellą, parówką i cebulą
Drożdże dokładnie rozmieszać z cukrem do płynnej konsystencji. Następnie wlać mleko, wodę i olej i wymieszać aż drożdże połączą się z płynem. Parówki pokroić w plasterki a mozzarellę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do płynnych składników wsypać mąkę, dodać sól oraz cebulkę i parówki a także ser i pomagając sobie drewnianą łyżką wymieszać składniki. Potem już dłońmi wyrobić przez chwilę ciasto a następnie oprószyć je lekko mąką. Przykryć miskę ściereczką i zostawić ciasto w spokoju aby podwoiło swoją objętość. Przygotować blachy najlepiej z wyposażenia piekarnika i zakryć je papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto ponownie wyrobić, ale tylko chwilkę i dzielić ciasto na kawałki a następnie formować bułki i układać je na blasze. Bułki zostawić do wyrośnięcia a gdy wyrosną piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 25 minut. Bułki najlepiej smakują z samym masłem i ze względu na mozzarellę jeszcze ciepłe.
edytaha
zbysiowa
monikaT83
gusia1000
zewa
marietta