wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Bułki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kanapki nie zawsze muszą być podawane na zimno.

Bułki z pieczarkami

Składniki:

Bułki z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Bułki z pieczarkami
Bułki mogą być z dnia poprzedniego, wtedy są nawet lepsze. Odcinamy górną część bułek tak aby powstała dziura. Wydrążamy środek tak aby nie uszkodzić bułek. Obieramy pieczarki i cebulę. Następnie kroimy je w kosteczkę, doprawiamy do smaku. Na oliwie podsmażamy do miękkości. Tak przygotowanym farszem wypełnić wnętrze bułek, położyć na nich po plasterku sera i przykryć górną częścią odkrojonej bułki. Bułki położyć na blaszce do pieczenia i zapiekać o 10 minut. Podawać na ciepło.

Tagi:

sery ser bułki