Sposób przygotowania:
Bułki z przedziałkiemDo misy wsypujemy mąkę podgrzewamy wodę ma być ciepła lecz nie gorąca.
Wsypujemy drożdże do ciepłej wody, dodajemy cukier i mieszamy aż do rozpuszczenia drożdży. W mące robimy dołek i wlewamy drożdże z wodą delikatnie mieszamy.
Rozpuszczamy masło i letnie dodajemy do reszty składników, na końcu wsypujemy sól i wbijamy jajo.
Włączamy mikser końcówka hak i na najmniejszych obrotach koło 10 minut.
Zostawiamy do wyrośnięcia na około godzinę, jak słabo rośnie to zostawiamy na dłużej. Jak powiększy nam się ciasto dwukrotnie znaczy że gotowe.
Ciasto i dzielimy je na 8-10 części. Kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i robimy przedziałek.
Zostawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach.
Wyszły bardzo smaczne.