Sposób przygotowania:
Bułki z ziołami
Mąkę przesianą wsypujemy do miski,dodajemy sól, płatki owsiane, zioła prowansalskie, oregano i inne jakie lubimy. Drożdże wsypujemy do mniejszej miseczki, wlewamy wodę letnią nie za gorącą, mieszamy i pozostawiamy na 8 - 10 minut.
Wyrośnięte drożdże dodajemy do mąki i mieszamy, wyrabiamy ciasto i pozostawiamy do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość.
Wyjmujemy z miski i formujemy bułeczki,wkładamy do foremek specjalnych lub układamy na blaszce.Pozostawiamy do wyrośnięcia, posypujemy jeszcze ziołami po wierzchu.
Pieczemy w 190 stopniach 20 minut.
Wyrośnięte drożdże dodajemy do mąki i mieszamy, wyrabiamy ciasto i pozostawiamy do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość.
Wyjmujemy z miski i formujemy bułeczki,wkładamy do foremek specjalnych lub układamy na blaszce.Pozostawiamy do wyrośnięcia, posypujemy jeszcze ziołami po wierzchu.
Pieczemy w 190 stopniach 20 minut.