Sposób przygotowania:
Pizza z ogórkiem kiszonym (bezglutenowa)
Do miski wsypujemy obie mąki, dodajemy puree z dyni, sól i olej. Wyrabiamy ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut.
W tym czasie przygotowujemy dodatki. Mozzarellę i kukurydzę odcedzamy z płynu, mozzarellę drobno kroimy. Ogórki kiszone kroimy w cienkie plasterki i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Paprykę i kiełbaskę kroimy w drobną kosteczkę. Blaszkę delikatnie smarujemy olejem i wykładamy ciasto. Dokładnie wylepiamy dno blaszki ciastem i cienko smarujemy koncentratem. Układamy połowę mozzarelli.
Na serze układamy kukurydzę, paprykę i kiełbaskę oraz ogórki kiszone. Posypujemy
solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi-do smaku.
Na górę wysypujemy resztę mozzarelli.
Wstawiamy pizzę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego.
W tym czasie przygotowujemy dodatki. Mozzarellę i kukurydzę odcedzamy z płynu, mozzarellę drobno kroimy. Ogórki kiszone kroimy w cienkie plasterki i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Paprykę i kiełbaskę kroimy w drobną kosteczkę. Blaszkę delikatnie smarujemy olejem i wykładamy ciasto. Dokładnie wylepiamy dno blaszki ciastem i cienko smarujemy koncentratem. Układamy połowę mozzarelli.
Na serze układamy kukurydzę, paprykę i kiełbaskę oraz ogórki kiszone. Posypujemy
solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi-do smaku.
Na górę wysypujemy resztę mozzarelli.
Wstawiamy pizzę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego.