Sposób przygotowania:
Bułki ze szpinakiem i cebulką prażoną
Szpinak umyć i osuszyć a potem posiekać. Do miski wlać zakwas, dodać wodę i wymieszać. Mąkę zmieszać z solą i cukrem, wsypać do zakwasu, dodać olej oraz szpinak i cebulkę. Wyrobić ciasto i zakryć miskę ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto jest bez drożdży więc zajmie to więcej czasu. Po podwojeniu objętości ponownie wyrobić ciasto. Dłonie zwilżyć olejem, z ciasta odrywać kawałki i formować bułki. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i znowu zostawić do wyrośnięcia. Bułki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-35 minut. Gotowe wystudzić na kratce.
edytaha
zewa
Z głowy Edytko, z głowy. A tak na serio to kiedyś kupiłam bułki ze szpinakiem. A ja jak to ja zrobiłam moje jeszcze lepsze, hi, hi :)
gusia1000
zewa
Masz rację domowe najlepsze.
monikaT83
zewa
A widzisz dla mnie i Damiana one były, a dla Kamilka i męża zwykłe pszenne robiłam.
marietta