radek001700

radek001700

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Buraczanka Kądziołkowska

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna, łatwa, szybka i orginalna zupka. W całości wymyślona i opracowana przez wspaniałego mistrza kuchni Monikę Kądziołkę

Buraczanka Kądziołkowska

Składniki:

Buraczanka Kądziołkowska

 

Sposób przygotowania:

Buraczanka Kądziołkowska
Ziemniaki obrać, zagotować z porcją rosołową. Dodać marchewkę starta na dużych oczkach. Starte na dużych oczkach buraczki zasmażyć ze śmietaną i posiekaną pietruszką. Dodać do zupy. Zdjąć z ognia i dodać 2 plastry cytryny.Przepis jest w całości wymyślony przez wspaniałego mistrza kuchni Monikę Kądziołkę.

Tagi:

przyprawy