katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Buraczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dodatek do obiadu........

Buraczki

Składniki:

Buraczki

 

  • 5-6 sztuk buraki duże
  • ocet
  • cukier
  • sól
  • do udekorowania majonez

 

Sposób przygotowania:

Buraczki
Buraki myjemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. do gotowania. Ugotowane buraki odcedzamy, przelewamy zimną wodą i studzimy. Obieramy, ścieramy na tarce na dużych oczkach (można też zetrzeć na średnich, albo na małych). Doprawiamy do smaku solą octem i cukrem. Przekładamy do salaterki, dekorujemy kleksami majonezu (zamiast majonezu może być śmietana). A buraczki można doprawić chrzanem.

Tagi:

buraki