Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Buraczki czerwone marynowane wg Reniz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Buraczki marynowane przechowywać w chłodnym miejscu

Buraczki czerwone marynowane wg Reniz

Składniki:

Buraczki czerwone marynowane wg Reniz

 

  • 70 dag buraków czerwonych,
  • sól,
  • 2,5 szklanki octu winnego,
  • 2 szklanki wody,
  • 2,5 dag cukru,
  • 1 płaska łyżeczka goździków,
  • 1 łyżka chrzanu świeżo startego

 

 

 

Sposób przygotowania:

Buraczki czerwone marynowane wg Reniz
Buraczki dokładnie umyć i ugotować, ostudzić, obrać, pokroić w plasterki lub kostkę, ułożyć w słoiczkach. Wodę z octem, solą i cukrem, zagotować. Wrzącą marynatą zalać buraczki, wrzucić goździki i chrzan, zakręcić zakrętki. Słoiki ułożyć w naczyniu, zalać ciepłą wodą, pasteryzować około 20 minut.

Tagi:

buraki