Buraczki czerwone z chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Podawać jako dodatek do mięsa, wędlin,kaszy i makaronu

Buraczki czerwone z chrzanem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Buraczki czerwone z chrzanem

 

  • buraczki czerwone - dowolna ilość
  • 10 dag chrzanu na 1 kg buraków
  • 1 cytryna
  • cukier, pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Buraczki czerwone z chrzanem
Buraczki oczyścić, ugotować ze skórką.Następnie obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Chrzan oczyścić, zetrzeć drobno lub zemleć w maszynce i skropić sokiem z cytryny.Połączyć składniki doprawić solą i pieprzem i cukrem - wymieszać.Przełożyć do słoików szczelnie zakręcić i pasteryzować przez ok.20 minut.
Buraczki czerwone z chrzanem
Gotowe za pasteryzowane buraczki z chrzanem

Tagi:

buraki