caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Buraczki do obiadu w słoikach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Można wykorzystywac bezpośrednio ze słoika lub dodac starte jabłko, chrzan.....

Buraczki do obiadu w słoikach

Składniki:

Buraczki do obiadu w słoikach

 

  • buraki ćwikłowe
  • cukier
  • ocet

Sposób przygotowania:

Buraczki do obiadu w słoikach
Buraki dobrze umyć, włożyć do garnka i ugotowac do miękkości. Wystudzić, obrać ze skórki (żeby nie zafarbowały mi rece robie to w rekawicach). Gotowe zetrzec na tarce z dużymi otworami (lub takiej jak do placków ziemniaczanych). Starte buraki przyprawic do smaku cukrem i octem. Włozyc do przygotowanych wcześniej słoików, zamknac i pasteryzować. Słoiki półlitrowe pasteryzuję 20 minut.

Tagi:

buraki