eliza5519

eliza5519

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

Buraczki Konserwowe.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne buraczki konserwowe. Z 5 kilogramów buraków wyszło mi 21 słoiczków.

Buraczki Konserwowe. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Buraczki Konserwowe.

 

  • 5 kg. buraków
  • 2 ząbki czosnku na słoik
  • 2 szklanki octu
  • 10 szklanek wody
  • 2 szklanki cukru
  • 2 szczypty soli

Sposób przygotowania:

Buraczki Konserwowe.
Buraki myjemy i gotujemy w garnku aż staną się miękkie, wtedy odcedzamy je i po wystygnięciu obieramy ze skórki. Następnie ścieramy je na tarce razem z czosnkiem i wkładamy do wcześniej wyparzonych słoików. Ocet, cukier, sól i wodę mieszamy ze sobą i gotujemy ok. 10 minut. Tak gotową zalewę wlewamy do naszych słoików. Zostawiając minimum 2 centymetry wolnego miejsca u góry. Szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy wkładając je do góry dnem do garnka i gotujemy ok. 15 minut na średnim gazie. Smacznego!!!
Buraczki Konserwowe.
buraki myjemy i gotujemy
Buraczki Konserwowe.
az bedą odpowiednio miękkie.
Buraczki Konserwowe.
Gdy wystygną obieramy je ze skórki
Buraczki Konserwowe.
a następnie ścieramy na tarce.

Tagi:

buraki