jurata

jurata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Buraczki konserwowe 3

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Buraczki te są smaczne jako dodatek do dań mięsnych, nadają się również do gotowania zupy po uprzednim utarciu na tarce.

Buraczki konserwowe 3

Składniki:

Buraczki konserwowe 3

 

Sposób przygotowania:

Buraczki konserwowe 3
Buraczki umyć.ugotować na półtwardo. Po ugotowaniu odcedzić, gdy ostygną obrać z skórki. Tak przygotowane buraczki włożyć do słoików. Wodę zagotować, dodać ziele angielskie, liście laurowe, cukier oraz sól. Gotować 10 minut, pod koniec gotowania wlać ocet. Buraczki zalać gorącą zalewą, słoiki zakręcić. Pasteryzować 15-20 minut. Po tym czasie słoiki wyjąć i obrócić do góry dnem.