iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Buraczki na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczne buraczki na ciepło , lekko pikantne dzięki dodaniu odrobiny tabasco. Pasują do ziemniaczków i każdego rodzaju mięsa.

Buraczki na ciepło

Składniki:

Buraczki na ciepło

 

Sposób przygotowania:

Buraczki na ciepło
Buraki dobrze myjemy i gotujemy w wodzie. Po ugotowaniu ,studzimy i obieramy z skórki. Ścieramy na grubych oczkach lub kroimy w cieniutkie paseczki. Cebule siekamy. W garnku rozgrzewamy masełko podsmażamy cebulkę , następnie dodajemy buraki. Smażymy chwilę .Doprawiamy solą do smaku, następnie dla przełamania odrobiną octu. Następnie doprawiamy tabasco i pieprzem. Mieszamy dobrze i smażymy jeszcze chwilkę . Na koniec dodajemy kilka łyżek śmietany 30 % . Zagotowujemy .

Tagi:

buraki