nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Buraczki na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybki dodatek do obiadu. Moja rodzina bardzo lubi buraczki na ciepło, dlatego często je robię. Idealnie pasują do różnego rodzaju mięsa podawanego z kaszą lub ziemniakami.

Buraczki na ciepło

Składniki:

Buraczki na ciepło

 

  • 1 słoik buraczków(wiórki)
  • 1/2 małej cebuli
  • pieprz
  • łyżeczka maggi
  • 1 łyżka margaryny
  • 1 kopiasta łyżka mąki

Sposób przygotowania:

Buraczki na ciepło
1. Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kosteczkę. 2. Na patelni roztapiamy margarynę, zasypujemy mąką i robimy jasną zasmażkę. Następnie dorzucamy buraczki (bez zalewy), cebulę i dokładnie mieszając przesmażamy, aż będą ciepłe. 3. Doprawiamy do smaku maggi i pieprzem. Podajemy na ciepło..........