klemens

klemens

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Buraczki na ciepło

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

doskonałe do pulpetów i mięs podawanych w sosie.

Buraczki na ciepło

Składniki:

Buraczki na ciepło

 

 

Sposób przygotowania:

Buraczki na ciepło
Buraki myjemy i gotujemy w skórce aż będą miękkie a następnie obieramy i ścieramy na grubej tarce do wysokiego garnka(wygodniej będzie mieszać). Do buraków dodajemy masło, wyciśnięty sok z cytryny, cukier i podsmażamy na małym ogniu aż składniki dobrze się rozpuszczą, na koniec dodajemy śmietanę i rozprowadzamy ja przez mieszanie. Jeśli ktoś lubi bardziej zwarte buraki to można posypać łyżka mąki pszennej podczas smażenia i dobrze wymieszać.Smacznego.

Tagi:

buraki