Sposób przygotowania:
Marynowane grzybki
Grzyby dokładnie przebieramy i oczyszczamy.
Przygotowujemy zalewę. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy cukier, sól, pieprz w ziarnach, ziele angielskie, listek laurowy. Zagotowujemy, gotujemy kilka minut. Wlewamy ocet. Dodajemy grzyby i gotujemy razem 5-10 minut. Następnie przecedzamy przez sito, grzyby wkładamy do słoiczków i zalewamy je zalewą.
Słoiczki dokładnie zamykamy i pasteryzujemy.
Słoiczki trzymamy w piwnicy aż do otwarcia.
Przygotowujemy zalewę. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy cukier, sól, pieprz w ziarnach, ziele angielskie, listek laurowy. Zagotowujemy, gotujemy kilka minut. Wlewamy ocet. Dodajemy grzyby i gotujemy razem 5-10 minut. Następnie przecedzamy przez sito, grzyby wkładamy do słoiczków i zalewamy je zalewą.
Słoiczki dokładnie zamykamy i pasteryzujemy.
Słoiczki trzymamy w piwnicy aż do otwarcia.