cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Buraczki nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

nadziewane buraczki mięsem

Buraczki nadziewane

Składniki:

Buraczki nadziewane

 

 

Sposób przygotowania:

Buraczki nadziewane

Buraki
wyszorować pod bieżącą wodą, upiec lub ugotować w osolonej wodzie. Buraki
wystudzić, obrać, wydrążyć łyżeczka środek. Ryż ugotować w osolonym wrzątku na
półmiękko, przestudzić, wymieszać z mielonym mięsem. Doprawić do smaku solą i
pieprzem. Przygotowanym nadzieniem napełnić wydrążone buraki. Naczynie
żaroodporne wysmarować tłuszczem. Układać nadziewane buraki, zapiekać w gorącym
piekarniku około 20 minut. Po tym czasie zalać buraki śmietaną, wstawić do
piekarnika jeszcze na kilka minut.