Sposób przygotowania:
Masło ziołowe
Zioła umyć, dokładnie osuszyć, np. ręcznikiem papierowym, i posiekać. Dodać do miękkiego masła, posolić, dokładnie wymieszać. Opcjonalnie podsypać solą czosnkową.
Tak przygotowane można ułożyć na papierze do pieczenia i delikatnie zwinąć, tworząc np. osełkę.
Żeby dłużej utrzymało świeżość, przechowywać w lodówce.
Jeśli zioła i masło były świeże, takie masło ziołowe można trzymać w lodówce min. tydzień, a może i dłużej.
Tak przygotowane można ułożyć na papierze do pieczenia i delikatnie zwinąć, tworząc np. osełkę.
Żeby dłużej utrzymało świeżość, przechowywać w lodówce.
Jeśli zioła i masło były świeże, takie masło ziołowe można trzymać w lodówce min. tydzień, a może i dłużej.