Sposób przygotowania:
Sałatka z buraków i koziego seraETAP 1:
Buraki myjemy, każdy z buraków zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 45 minut. Po ostudzeniu obieramy i kroimy w plastry.
ETAP 2:
Mieszankę sałat myjemy i osuszamy, a następnie układamy na dużym talerzu, na którym będziemy podawać sałatkę.
ETAP 3:
Na sałacie układamy buraki. Czosnek przeciskamy przez praskę i bardzo dokładnie mieszamy z oliwą, octem i solą. Tak przygotowanym sosem polewamy buraki na sałacie.
ETAP 4:
Na suchej patelni prażymy pestki dyni do momentu aż ładnie się zarumienią. Kozi serek dzielimy na mniejsze porcje, układamy na burakach, całość posypujemy uprażonymi pestkami i świeżo mielonym pieprzem i podajemy.
Marika-
Magdalena88