gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1316]

Buraczki z cebulą i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowane buraczki z cebulą i czosnkiem podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - są pyszne...

Buraczki z cebulą i czosnkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Buraczki z cebulą i czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Buraczki z cebulą i czosnkiem
Buraki gotujemy w łupinach do miękkości, odcedzamy i studzimy. Następnie obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Czosnek i cebulę mielimy na drobno w rozdrabniaczu, po czym dodać do potartych buraków. ZALEWA: Ocet, sól oraz cukier zagotować i wrzucić przyprawy. Po zagotowaniu odstawić na 3 godziny. Zimną zalewę przecedzić przez sitko i wlać do buraków. Dokładnie wymieszać. Przekładamy buraki do słoików i zakręcamy je. Gotujemy słoiki około 15 minut.
Buraczki z cebulą i czosnkiem
Buraki gotujemy w łupinach do miękkości, odcedzamy i studzimy.
Buraczki z cebulą i czosnkiem
Następnie obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Buraczki z cebulą i czosnkiem
Czosnek i cebulę mielimy na drobno w rozdrabniaczu.
Buraczki z cebulą i czosnkiem
ZALEWA: Ocet, sól oraz cukier zagotować i wrzucić przyprawy.

Tagi:

cebula buraki