Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Buraczki z chrzanem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Buraczki można podawać na gorąco i zimne.

Buraczki z chrzanem.

Składniki:

Buraczki z chrzanem.

 

Sposób przygotowania:

Buraczki z chrzanem.
Buraki umyć, ugotować, ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Masło roztopić w rondelku, dodać mąkę, podsmażyć, wlać śmietanę, wymieszać. Do sosu włożyć starte buraczki i chrzan, wymieszać, gotować 5 minut. Doprawić do smaku solą i cukrem. Na końcu dodać sok z cytryny ( tylko tyle aby podnieść smak buraczków).

Tagi:

buraki