Sposób przygotowania:
Buraczki z olejem w nowej wersji
Buraczki ugotować do miękkości . Ostudzić . Obrać i utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Dodać usiekaną drobno cebulę i pokrojony w paseczki por. Doprawić sokiem z cytryny, solą , miodem , olejem i pieprzem mielonym . Wymieszać . Podawać posypane szczypiorkiem .
Sarenka
cherry
Darth Vader
Babciagramolka
Na 3 średnie buraczki dałam ok 1 płaskiej łyzeczki. Najlepiej zrobić tak- w miseczce rozmieszac olej, sok z cytryni i połowę miodu ( tzn 1/2 łyzeczki ) - wymieszać i spróbować - jak za kwaśne dodać miodu jak za słodkie dodać soku z cytryny. Zmieszać z buraczkami. Posolić , p[opieprzyć i znów spróbować . Doprawić . Nie da się dokładnie określić ile bo to ma zastąpić szczyptę cukru.
Darth Vader
To racja, cukrem bym tego nie słodził :) Dziękuję :D
Babciagramolka
A to czemu ? Zawsze dodaję do buraczków szczyptę cukru tak jak do innych surówek- odrobina wspomaga naturalne cukry zawarte z warzywach ( tak samo do barszczu czerwonego zawsze szczyptę cukru lub miodu daję )
Darth Vader
Tit
Babciagramolka
Hi hi- zrobię Ci przy okazji cały bukiet taki różyczek