Margaretkaw

Margaretkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Buraczki z papryką na zimę

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Buraczki jako jarzynka do dań mięsnych, z dodatkiem papryki.

Buraczki z papryką na zimę

Składniki:

Buraczki z papryką na zimę

 

Sposób przygotowania:

Buraczki z papryką na zimę
Buraki oczyścić, ugotować, obrać ze skóry, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W garnku zagotować olej, ocet, cukier, sól. Do gotującego płynu dodać pokrojone w półtalarki cebule i rozdrobnione w paski papryki. Gotować ok. 10 minut. Następnie dodać buraczki, pogotować ok. 10 minut. Gorące nakładać do słoików, przekręcać do góry dnem. Nie trzeba wekować. Można używać nie tylko jako jarzynki, ale też jako bazy do czerwonego barszczu.

Tagi:

buraki papryka