aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Pieczarki z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

pyszne pieczarki z grilla

Pieczarki z grilla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarki z grilla

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki z grilla
Odcinamy nóżki pieczarek tuż przy kapeluszu. Nóżki kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na rozpuszczonym maśle. Dodajemy pokrojoną drobno cebulkę i czosnek wyciśnięty przez praskę. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cukinię oraz paprykę. Dusimy, aż odparowania wody z pieczarek. Farsz przyprawiamy solą, pieprzem i wsypujemy natkę pietruszki. Takim farszem faszerujemy kapelusze pieczarek i grillujemy je na ruszcie ok. 15-20 minut.
Pieczarki z grilla
z kapeluszy pieczarek odcinamy nozki i kroimy
Pieczarki z grilla
podsmazamy pokrojone nzki pieczarek na masle
Pieczarki z grilla
dodajemy warzywa i dusimy wszystko razem
Pieczarki z grilla
faszerujemy kapelusze pieczarek i grillujemy