Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Zasmażane buraczki z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Tak przygotowane buraczki będą smacznym dodatkiem do drugiego do dania,będą idealnie pasować do różnych mięs.

Zasmażane buraczki z cebulą

Składniki:

Zasmażane buraczki z cebulą

 

  • 1 kg buraczków ćwikłowych
  • 1 duża cebula
  • sól,pieprz
  • szczypta cukru
  • sok z cytryny
  • masło do smażenia (2-3 łyżki )

Sposób przygotowania:

Zasmażane buraczki z cebulą
Buraki dokładnie myjemy ,zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.Ugotowane studzimy i obieramy.Następnie buraczki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i również ścieramy na tarce o dużych oczkach. Starte buraczki i cebulą przekładamy do garnka,dodajemy masło i smażymy,często mieszając,aż cebula będzie miękka, a buraczki szkliste. Na koniec przyprawiamy do smaku solą ,pieprzem ,szczyptą cukru i sokiem z cytryny.

Tagi:

cebula