Sposób przygotowania:
Burgery light
Mięso myję i mielę w maszynce, wbijam jajko, dodaję przyprawy i dokładnie wyrabiam masę mięsną. Rozgrzewam patelnię, ( można także smażyć na grillu) mięso polewam delikatnie olejem , formuję burgery i smażę, po około 3 minuty z każdej strony.
Obieram cebulę i kroję w piórka, sałatę myję i osuszam, rozkładam na talerzu. Umyte pomidorki kroję w plastry, tak samo kroję kiszone ogórki. Na liście sałaty układam burgery, na nie pokrojone warzywa, polewam musztardą i ketchupem. Zwijam w liścia i zajadam jak tradycyjnego burgera, tyle że bez bułki:)
Obieram cebulę i kroję w piórka, sałatę myję i osuszam, rozkładam na talerzu. Umyte pomidorki kroję w plastry, tak samo kroję kiszone ogórki. Na liście sałaty układam burgery, na nie pokrojone warzywa, polewam musztardą i ketchupem. Zwijam w liścia i zajadam jak tradycyjnego burgera, tyle że bez bułki:)
kołczu
zbysiowa
Dziękuję , i były super smaczne:))