kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Buritas

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Można zrobić jeszcze bardziej ostre :) jak kto lubi i ma dużo wody do popicia :D

Buritas

Składniki:

Buritas

 

  • 60 dkg wołowiny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka oregano
  • 12 tortilli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżki soli
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Buritas
Miażdżymy 1 ząbek czosnku i rozcieramy go z sola i pieprzem.Mieszamy z oregano oraz sokiem cytryny.Taką marynata nacieramy mięso i wkładamy na 12 godzin do lodówki.Wyjmujemy,przesmażamy na oliwie i studzimy.Kroimy na kawałki.Podsuszamy mięso w przewiewnym miejscu przez około 6 godzin.Siekamy drobno cebulę,zeszklamy na oleju a potem dodajemy do niej mięso.Smażymy do zrumienienia. Pod koniec smażenia oprószamy lekko solą.Podgrzewamy tortille,nakładamy na nie mięso i zawijamy w rulony.Podajemy od razu po przygotowaniu.Smacznego!