Sposób przygotowania:
Calzone na słodko.
Drożdże dać do miski z łyżeczką cukru,zalać ciepłym mlekiem i odstawić na 15 min.Przesiać mąkę do misy z zaczynem drożdżowym,dodać resztę składników,wyrabiać,zagnieść ciasto i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia,nakrywając je czystą ściereczką.Przygotować nadzienie z orzechów,suszonych owoców,twarogu i miodu,Przemielić twaróg,dodać do niego posiekane orzechy,suszone owoce i parę łyżek miodu.Wymieszać i nadziewać tym wyrośnięte i rozwałkowane ciasto,zalepiając je w pieróg.Blachę posmarować lekko olejem,nagrzać piekarnik do 180 st.C i ułożyć na blasze słodki pieróg z ciasta posmarować wierzch rozmąconym białkiem.Wstawić blachę do piekarnika na godzinę,obserwując co jakiś czas,czy się rumieni.Po upieczeniu,wyłączyć piekarnik,wyjąć blachę na kuchenkę i kroić ciasto w ukośne plastry.Podawać na deserowych talerzykach.