emmacreativ

emmacreativ

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Camembert smażony.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka i elegancka kolacja dla dwojga.

Camembert smażony. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Camembert smażony.

 

  • 2 krążki sera camembert
  • 2 połówki brzoskwiń z puszki (ananasa)
  • pietruszka - zielona natka
  • żurawina lub borówka
  • olej lub masło klarowane do smażenia

Sposób przygotowania:

Camembert smażony.
Olej lub masło rozgrzać na patelni. Każdy kawałek sera kłaść na rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron na rumiano, najlepiej pod przykryciem, aby po rozkrojeniu serek się wylał. Delikatnie zdjąć z patelni, podawać z żurawinami lub brzoskwiniami wedle uznania. Z serkami należy obchodzić się bardzo ostrożnie, uważając, by nie uszkodzić skórki, wtedy bowiem wypłynie zawartość i cała potrawa się nie uda.
Camembert smażony.
Dwa serki pleśniowe Camembert kładziemy na patelni z rozgrzanym tłuszczem.
Camembert smażony.
Delikatnie przekładamy na drugą stronę, aby zarumienił się z obu stron.
Camembert smażony.
Po przekrojeniu podpieczonej skórki, serek powinien się "wylać". Smacznego!

Tagi:

sery ser