Agnieszka 250897

Agnieszka 250897

Szef Kuchni
[Przepisów: 116]

camembert w panierce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczne-nic dodać nic ująć

camembert w panierce

Składniki:

camembert w panierce

 

  • 3 okrągłe serki pleśniwe(camembert po 10 dag)
  • pół szklanki bułki tartej jajko
  • olej do smażenia
  • sól

Sposób przygotowania:

camembert w panierce
bułkę tartą wysyp na talerzyk.jajko roztrzep ze szczyptą soli.duż ilość oleju rozgrzej na patelni.krążki sera zanurz w jajku,panieruj w bułce tartej(nadmiar strzep).serki ułuż na rozgrzanym oleju,smaż na małym ogniu.gdy się zarumienią,przekręć na drugą stronę,dosmaż.podawaj z cebulą i pomidorami lub z żurawiną

Tagi:

jajko tarta jajka