ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Ser camembert w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetna przekąska na przyjęcia ale nie tylko

Ser camembert w panierce

Składniki:

Ser camembert w panierce

 

Sposób przygotowania:

Ser camembert w panierce
Każdy krążek sera kroimy na 8 części. Powstałe w ten sposób trójkąty będziemy panierować. Jajko rozkłócamy w miseczce. Na 1 talerz wysypujemy mąkę, na drugi bułkę tartą. Każdy trójkącik sera obtaczamy w mące, następnie w jajku i dopiero w bułce tartej. Należy starać się aby panierka była szczelna - inaczej serek podczas smażenia nam wypłynie. Przygotowane tak trójkąty smażymy na rozgrzanej oliwie aż nabiorą złocistego koloru. Po usmażeniu osuszamy je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Każdy trójkąt ozdabiamy połówką winogrona.