Sposób przygotowania:
Cannelloni Bologniese
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy i podsmażamy na niej marchewkę i cebulę pokrojone w kosteczkę. Całość posypujemy szczyptą soli, żeby cebula zwiotczała. Do warzyw wrzucamy mięso, przyprawiamy ziołami prowansalskimi i naturalną przyprawą uniwersalną. Smażymy, aż mięso stanie się sypkie. Następnie na patelnię wrzucamy pomidory z puszki (opcjonalnie możemy użyć pomidorów rozdrobnionych ala przecier). Dusimy wszystko razem bez przykrycia do czasu, aż sos zgęstnieje. Makaron obgotowujemy w osolonej wodzie, aby był al dente. Na dnie naczynia żaroodpornego rozsmarowujemy odrobinę sosu, aby zapobiec przywarciu makaronu. Rurki nadziewamy sosem bologniese i układamy jedna przy drugiej. Wierzch posypujemy startą mozzarellą. Zapiekamy 15 minut w 180st.
jaNina