SUPERPRZEPIS

Zapiekanka cannelloni

  • zewa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9
Zapiekanka cannelloni

na obiadek cannelloni...............

Składniki:

Zapiekanka cannelloni

 

  • 1 paczka cannelloni
  • 500 g wieprzowej łopatki
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki kukurydzy z puszki
  • 3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżka maggi
  • 300 ml przecieru pomidorowego płynnego
  • 200 ml wody
  • 2 łyżki sosu sojowo grzybowego
  • 1 łyżeczka ziół włoskich
  • 150 g żółtego sera

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka cannelloni

Mięso zmielić, cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Do mięsa dodać cebulę, czosnek, zieleninę, kukurydzę i fasolę oraz przyprawy i wyrobić masę. Tak przygotowaną masę napełnić rurki cannelloni. Nadziany makaron ułożyć jeden obok drugiego na wysmarowaną olejem blaszkę. Przecier połączyć z wodą, ziołami i sosem sojowo grzybowym oraz maggi. Sos wylać na makaron. Wszystko przykryć folią aluminiową. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Po tym czasie zdjąć folię i zapiekać jeszcze 5 minut bez przykrycia. Po wyłożeniu cannelloni na talerz posypać startym żółtym serem.


Doskonały przepis na Cannelloni ze szpinakiem >>>