Sposób przygotowania:
Cannelloni z mięsem mielonym
Pieczarki ścieram na tarce, cebulę kroję w drobną kostkę, następnie podsmażam na patelni z łyżką oliwy, odparowywuję wodę.
Mięso mielone doprawiam obficie solą i pieprze, smażę na oleju przez około 20 minut, następnie wsypuje zielony groszek, kolejnie pieczarki z cebulą, dodję 3 łyżki sosu bolońskiego, wszystko razem mieszam i nadziewam do rurek.
Makaron z mięsem jednowarstwowo uskładam na dnie naczynia żaroodpornego, polewam obficie sosem bolońskim, zamykam naczynie,wkładam na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, po 20 minutach wyjmuję, obsypuję serem żółtym, nie zakrywam już naczynia i piekę jeszcze 15 minut, do roztopienia sera, smacznego!
Mięso mielone doprawiam obficie solą i pieprze, smażę na oleju przez około 20 minut, następnie wsypuje zielony groszek, kolejnie pieczarki z cebulą, dodję 3 łyżki sosu bolońskiego, wszystko razem mieszam i nadziewam do rurek.
Makaron z mięsem jednowarstwowo uskładam na dnie naczynia żaroodpornego, polewam obficie sosem bolońskim, zamykam naczynie,wkładam na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, po 20 minutach wyjmuję, obsypuję serem żółtym, nie zakrywam już naczynia i piekę jeszcze 15 minut, do roztopienia sera, smacznego!