donia1219

donia1219

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 142]

Cannelloni z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny makaron canelloni, farsz z mięsa mielonego, pieczarek,cebulki i groszku z dodatkiem sosu bolońskiego i sera żółtego to pyszne połączenie na obiad, czy też romantyczną kolację.

Cannelloni z mięsem mielonym Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Cannelloni z mięsem mielonym

 

  • pół kg mielonego karczku
  • 1 gotowy sos boloński
  • 1 cebula
  • 10 pieczarek
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • makaron cannelloni
  • 300 gram sera żółtego.

Sposób przygotowania:

Cannelloni z mięsem mielonym
Pieczarki ścieram na tarce, cebulę kroję w drobną kostkę, następnie podsmażam na patelni z łyżką oliwy, odparowywuję wodę.

Mięso mielone doprawiam obficie solą i pieprze, smażę na oleju przez około 20 minut, następnie wsypuje zielony groszek, kolejnie pieczarki z cebulą, dodję 3 łyżki sosu bolońskiego, wszystko razem mieszam i nadziewam do rurek.

Makaron z mięsem jednowarstwowo uskładam na dnie naczynia żaroodpornego, polewam obficie sosem bolońskim, zamykam naczynie,wkładam na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, po 20 minutach wyjmuję, obsypuję serem żółtym, nie zakrywam już naczynia i piekę jeszcze 15 minut, do roztopienia sera, smacznego!
Cannelloni z mięsem mielonym.
Mięso mielone smażę , następnie dodaję groszek konserwowy.
Cannelloni z mięsem mielonym.
Starte pieczarki podsmażam wraz z cebulą.
Cannelloni z mięsem mielonym.
Rurki z makaronu nadziewam naszym farszem mięsnym.
Cannelloni z mięsem mielonym.
Rurki układam w naczyniu i polewam obficie sosem.
Cannelloni z mięsem mielonym.
Ser ścieram na tarce i na koniec posypuje nim nasze cannelloni, smacznego!