Sposób przygotowania:
Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami
mięso mielone smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. paprykę i cukinię kroimy w kostkę i jak mięso będzie usmażone wrzucić paprykę i cukinie i dusimy razem ok. 15 min pieczarki i czosnek śiekamy drobno i smażymy na dobrze rozgrzanej margarynie aż się zarumieną,po czym dodajemy do mięsa.i dusimy ok.10 min mąkę rozpuszczamy w odrobinie wody.wlewamy do miesa ciągle mieszając. dodajemy posiekaną bazylię. przecier pomidorowy ,puszkę pomidorów ,kilka łyżek sosu słodko kwaśnego wlewamy do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem. rurki nadziewamy mięsem.wykładamy na naczynie żaroodporne,zalewamy sosem pomidorowym. posypujemy serem. pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni C i pieczemy 35-40 min