Sposób przygotowania:
Cannelloni z mięsem mielonym i serem kozim
Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i czosnek, smażymy przez 5 minut, dodajemy mięso mielone, smażymy przez kilka minut.
Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do mięsa mielonego, wlewamy przecier pomidorowy i dusimy przez kilka minut. doprawiamy do smaku słodką i ostrą papryką, solą i pieprzem.
Makaron ( nie ugotowany)wypełniamy ostudzonym sosem mięsnym, najlepiej małą łyżeczką. Na patelni roztapiamy masło, wsypujemy mąkę, robimy bardzo jasną zasmażkę, wlewamy wymieszany bulion ze śmietaną, gotujemy ciągle mieszając do momentu aż sos zgęstnieje.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy niewielką ilością sosu, układamy rurki nafaszerowane sosem mięsnym, równomiernie rozprowadzamy sos beszamelowy.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez 20 minut, układamy plasterki sera koziego, zapiekamy jeszcze przez 15-20 minut.
Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do mięsa mielonego, wlewamy przecier pomidorowy i dusimy przez kilka minut. doprawiamy do smaku słodką i ostrą papryką, solą i pieprzem.
Makaron ( nie ugotowany)wypełniamy ostudzonym sosem mięsnym, najlepiej małą łyżeczką. Na patelni roztapiamy masło, wsypujemy mąkę, robimy bardzo jasną zasmażkę, wlewamy wymieszany bulion ze śmietaną, gotujemy ciągle mieszając do momentu aż sos zgęstnieje.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy niewielką ilością sosu, układamy rurki nafaszerowane sosem mięsnym, równomiernie rozprowadzamy sos beszamelowy.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez 20 minut, układamy plasterki sera koziego, zapiekamy jeszcze przez 15-20 minut.