Sposób przygotowania:
Cannelloni z mięsem wieprzowm
Farsz
1. Mięso mielone obsmażamy na patelni
2. Pieczarki i cebulę siekamy drobno
3. Fix mieszamy z 250ml wody
4. Cebulę i pieczarki dusimy pod przykryciem(odlewamy wodę)
5. Fix dodajemy do mięsa, ciągle mieszając
6. Dodajemy uduszoną cebulę i pieczarki - mieszamy
7. Na wolnym ogniu pod przykryciem dusimy ok. 10 min.
8. Gotowy farsz przekładamy do naczynia aby ostygł
Danie
1. Rurki makaronu napełniamy farszem
2. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, lub oblewamy śmietaną
3. farszu
5. Przykrywamy naczynie, chowamy do piekarnika 180'C
6. Zapiekamy ok. 40 min.
7. Wyjmujemy danie i posypujemy oregano
Smacznego!
1. Mięso mielone obsmażamy na patelni
2. Pieczarki i cebulę siekamy drobno
3. Fix mieszamy z 250ml wody
4. Cebulę i pieczarki dusimy pod przykryciem(odlewamy wodę)
5. Fix dodajemy do mięsa, ciągle mieszając
6. Dodajemy uduszoną cebulę i pieczarki - mieszamy
7. Na wolnym ogniu pod przykryciem dusimy ok. 10 min.
8. Gotowy farsz przekładamy do naczynia aby ostygł
Danie
1. Rurki makaronu napełniamy farszem
2. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, lub oblewamy śmietaną
3. farszu
5. Przykrywamy naczynie, chowamy do piekarnika 180'C
6. Zapiekamy ok. 40 min.
7. Wyjmujemy danie i posypujemy oregano
Smacznego!
Trzosik
anullka7
http://pennymaxwell.wordpress.com/2008/10/17/chicken-cannelloni/
Henia
Czemu nie zgłaszasz naruszenia regulaminu? Pisanie tylko w komentarzu nic nie daje! Pozdrawiam!