czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Cannelloni ze szpinakiem i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Danie idealne na wiosnę, lekkie, przepełnione zdrowymi warzywami... Polecam!

Cannelloni ze szpinakiem i cukinią Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cannelloni ze szpinakiem i cukinią

 

Sposób przygotowania:

Cannelloni ze szpinakiem i cukinią
Makaron gotować 3 minuty we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedzić. Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, następnie dusić ok. 5 minut na łyżce oleju. ostudzić. Dodać ricottę, rozkłócone jajko, odciśnięty szpinak, doprawić do smaku, gałką muszkatołową oraz święzo zmieloną solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Farszem nadziewać makaron i układać w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym pozostałą łyżką oleju. Piec ok. 15min w temp. 180st.
Cannelloni ze szpinakiem i cukinią
Wszystkie składniki farszu dokładnie mieszamy
Cannelloni ze szpinakiem i cukinią
Makaron, nadziewac farszem, zapiec prze 15min