Sposób przygotowania:
Cannelloni ze szpinakiem i cukinią
Makaron gotować 3 minuty we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedzić. Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, następnie dusić ok. 5 minut na łyżce oleju. ostudzić. Dodać ricottę, rozkłócone jajko, odciśnięty szpinak, doprawić do smaku, gałką muszkatołową oraz święzo zmieloną solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Farszem nadziewać makaron i układać w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym pozostałą łyżką oleju. Piec ok. 15min w temp. 180st.
![Cannelloni ze szpinakiem i cukinią Cannelloni ze szpinakiem i cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cannelloni-ze-szpinakiem-i-cukinia-199663.jpg)
![Cannelloni ze szpinakiem i cukinią Cannelloni ze szpinakiem i cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cannelloni-ze-szpinakiem-i-cukinia-199664.jpg)