Donnna

Donnna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Canneloni z farszem serowo-pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

genialny pomysł na nadzienie :)

Canneloni z farszem serowo-pomidorowym

Składniki:

Canneloni z farszem serowo-pomidorowym

 

  • 3 srednie pomidory bez skórki
  • 150 gram twarogu półtłustego
  • 100 gram gorgonzoli
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki jogurtu

 

  • opakowanie canneloni ( ja podgotowuje)

 

Sposób przygotowania:

Canneloni z farszem serowo-pomidorowym
Najpierw pasta serowa: ucieramy twaróg z gorgonzolą, dodajemy jogurt, aby było łatwiej i przyprawiamy pieprzem oraz ziołami.
w garnuszku przesmażamy cebulkę, potem chwilę dusimy, aby była w miarę miękka, dodajemy pokrojone w kostke pomidory i dusimy do redukcji nadmiaru płynu. Przyprawiamy pomidory i wyłączamy gaz, wtedy dodajemy do nich pastę i mieszamy, aż powstanie gęsta pasta. Schładzamy pastę, aby łatwiej było nią nadziewać i robimy to :) Smacznego