Sposób przygotowania:
Cappuccino z biszkopcikami
Biszkopt:
Do naczynia oddzielić białka (żółtka zostawić) i ubić na sztywna pianę. Dodać cukier i jeszcze ubijać aż zrobi się biała i gęsta pianka, dodać żółtka dalej mieszając a na koniec wsypać obie mąki i proszek do pieczenia. wylać na blachę i upiec biszkopt (30 minut). Jak wystygnie przekroić na dwie części.
Masa:
masło utrzeć dodając po kolei cukier, serki i mleko w proszku
Cappuccino ( 1/3 szklanki odsypać) rozpuścić w 2,5 szklankach gorącej wody i ostudzić.
Składanie ciasta:
Jedna część upieczonego biszkoptu (można troszkę nasączyć), na to wykładamy 1/3 masy, następnie układamy dość ciasno biszkopciki nasączone mocno w rozpuszczonej kawie, przykrywamy kolejna częścią (1/3) masy, na to druga część upieczonego biszkoptu, na biszkopt reszta masy, a na masę przesiewamy suche, odsypane wcześniej cappuccino. Pychotka, ze palce lizać.Smacznego
Do naczynia oddzielić białka (żółtka zostawić) i ubić na sztywna pianę. Dodać cukier i jeszcze ubijać aż zrobi się biała i gęsta pianka, dodać żółtka dalej mieszając a na koniec wsypać obie mąki i proszek do pieczenia. wylać na blachę i upiec biszkopt (30 minut). Jak wystygnie przekroić na dwie części.
Masa:
masło utrzeć dodając po kolei cukier, serki i mleko w proszku
Cappuccino ( 1/3 szklanki odsypać) rozpuścić w 2,5 szklankach gorącej wody i ostudzić.
Składanie ciasta:
Jedna część upieczonego biszkoptu (można troszkę nasączyć), na to wykładamy 1/3 masy, następnie układamy dość ciasno biszkopciki nasączone mocno w rozpuszczonej kawie, przykrywamy kolejna częścią (1/3) masy, na to druga część upieczonego biszkoptu, na biszkopt reszta masy, a na masę przesiewamy suche, odsypane wcześniej cappuccino. Pychotka, ze palce lizać.Smacznego